MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, temsili olarak 1 Aralık 2013 tarihinde temeli atılan ve 3.5 aydır yapımına başlanmayan Manisa Şehir Hastanesi ile ilgili olarak hükümete seslendi. Akçay, hastanenin yapımına ne zaman başlanacağının bilinmediğini belirterek, “Şehir hastanesi yoksa ayakkabı kutusu hastanesi mi oluyor?” diye konuştu.
Manisa’da 1 Aralık 2013’te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından kamu özel ortaklığıyla temeli atılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi için geçen 3.5 aylık süreç içerisinde çalışmalara başlanmadı. Manisa Adnan Menderes Mahallesi’ndeki belediyeye ait eski şantiye alanına yapılacak olan Şehir Hastanesi alanında MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ile birlikte incelemelerde bulundu.
Hastanenin yapılacağı alanda herhangi bir çalışmanın olmadığını gören MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Bir iş makinesi çalışmasa bile burada dursa çalışıyormuş izlenimi verebilirdi. Ancak hayal kırıklığına uğradım” dedi. Manisa’nın şehir hastanesi konusunda hüsrana uğradığını öne süren MHP’li Akçay, “Manisa artık, 10 yıldır şehir efsanesine dönüşen, yatak sayısını 450’den başlatıp, 568’e çıkartarak kararsızlıklar içinde yapımına başlanmayan hayali bir şehir hastanesine sahip. Bu hastanenin temeli 1 Aralık 2013 tarihinde görkemli bir şekilde atıldı. Aradan 116 gün geçti. Bu süre zarfında alana bir çivi bile çakılmadı. Ortada sadece boş arazi ve bir temel var. Kafalarda artık şüphe oluşmaya başladı” diye konuştu.
Ön fizibilite raporuna göre Manisa Şehir Hastanesi’nin maliyetinin 123 milyon lira olduğuna dikkat çeken MHP’li Akçay, Başbakan’ın en son yaptığı Manisa mitinginde 283 milyon liraya mal olacağını söylediğini hatırlattı. Akçay, “Ayrıca hastanenin temel atma töreninde yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı bu hastanenin 480 milyon liraya mal olacağını söyledi. Bu hastanenin maliyeti ihale bedeli nedir? Alana asılmış levhada ise ihaleyle ilgili, kaça mal olacağı, inşaatın ne zaman başlayacağı veya biteceği ile ilgili bilgiler yoktur. Neden yok? İddia ediyorum bu hastanenin projesi yok. Varsa masaya koysunlar görelim. Projesi olmayan bir hastaneyi ihale etmişlerdir. Projenin finansmanı bile yok. Yani ortada hiçbir şey yok. Olan sadece göstermelik olarak atılan bir hastane temeli” dedi.
“BU HASTANE BİR SOYGUN HASTANESİDİR”
Hastanenin yapımına ne zaman başlanacağının bilinmediğini söyleyen MHP’li Akçay, “Ortada ciddi bir yalan ve soygun var. Manisa Şehir Hastanesi ayakkabı kutusu hastanesi mi oluyor? Bu tür şehir hastaneleri AKP’nin ayakkabı kutusu hastaneleri haline dönüşmeye mahkumdur. Ne hükümet, ne de perde arkasındaki kişiler iyi niyetli değildir. Yapılması düşünülen hastane yıllık yaklaşık 150 milyon lira kira bedeliyle, 25 yıllığına yüklenici firmaya verilecek. 25 yıl sonunda bu rakam yaklaşık 3 milyar 679 milyon gibi korkunç bir rakam ortaya çıkıyor. Bu milletin, ülkenin parasıdır. Bu hastane bir soygun hastanesidir. Bu kadar soygunu azılı hırsızlar yapar. Her türlü tartışmaya varım. Projeyi, finansmanını, her yıl kaç lira kira ödenecek ortaya koysunlar bunları bilelim” diye konuştu.
Akçay, hastanenin yapılacağı alanda inceleme yaptıktan sonra, “Manisa’nın Şehir Hastanesi yapım işini TBMM’de soru önergesi ile tekrar gündeme getireceğim” dedi.

İK(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)