BURSA'ya 12 Temmuz tarihinde gelecek olan muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılacakları iftar programlarının çakışması üzerine MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş'tan bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın katılacağı iftar programının Bursa Valiliği tarafından düzenlendiğini belirten Toktaş, "Amaç sivil toplum kuruluşları ve muhtarları Valilik iftarında bloke ederek, Ekmeleddin İhsanoğlu ile buluşmalarını engelelmektir. Vali Bey cumhurbaşkanı adayamızın Bursa programını adeta sabote edercesine devletin değil de AKP'nin temsilcisi gibi davranmaktadır" dedi.

MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, yazılı bir açıklama yaparak, 12 Temmuz tarihinde muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ayrı yerlerde iftar programlarına katılacağını ifade ederek, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na tepki gösterdi. 5 siyasi partinin davetlisi olarak Bursa'ya gelecek olan İhsanoğlu'nun binlerce Bursalı ile iftar programında bir araya gelmesini hedeflediklerini belirten Toktaş, "Ancak bize ulaşan bilgilere göre aynı gün Bursa Valiliği'nce sayın Bülent Arınç'ın katılımı ile sivil toplum örgütlerinin ve muhtarların davet edildiği iftar programı düzenlenmiştir. En hafif tabiri ile ifade etmek isteriz ki Cumhurbaşkanı adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun iftar programı ile Valiliğin iftarının çakıştırılması, büyük bir nezaketsizliktir. Amaç sivil toplum kuruluşları ve muhtarları Valilik iftarında bloke ederek, Ekmeleddin İhsanoğlu ile buluşmalarını engelelmektir. Vali Bey cumhurbaşkanı adayamızın Bursa programını adeta sabote edercesine devletin değil de AKP'nin temsilcisi gibi davranmaktadır. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu bu büyük ayıptan, kumpastan vazgeçmeye ve devletin valisi olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu 12 Temmuz tarihinde BUTTİM'de vatandaşların katılımı ile düzenlenecek iftar programına katılırken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Bursa Valiliği tarafından Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenecek iftar programında STK ve muhtarlarla bir araya gelecek.