Elvan EZBER İSTANBUL, () MHP Fatih İlçe Başkanlığı'ndan bir grup,  Fatih Belediyesi'nin bir alışveriş merkezindeki yüzde 50 hissesini düşük fiyata TÜRGEV'e sattığı iddiasıyla eylem yaptı. Alışveriş merkezinin ön cephesine Fenerbahçe bayrağı asan eylemcileri adım adım takip eden çevik kuvvet polisiyle eylemciler arasında alışveriş merkezi içinde hareketli dakikalar yaşandı.

Kalabalık adına konuşma yapan MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel, "Fatih Belediyesi tarafından TÜRGEV’e yapılan milyonlarca liralık yurt binasını konuşmuştuk. Daha sonra öğrendik ki, Historia AVM de TÜRGEV’e peşkeş çekilmiş" dedi. 

Konuşmanın ardından bir grup içinde bayrak bulunan bir kutuyla alışveriş merkezine girdi. Sivil polis ve çevik kuvvet polisi de kutuda yasadışı bir bayrak olabileceği ihtimali üzerine eylemcileri takip etti. Eylemciler önde polis arkada alışveriş merkezinde hareketli dakikalar yaşandı, bu sırada vatandaşlar olan biteni şaşkınlıkla izledi.

Eylemciler en üst kattan aşağıya doğru sarkıttıkları bayrağın üzerinde beyaz el işareti bulunan Fenerbahçe bayrağı olduğu ortaya çıktı. Bayrak kısa sonra toplandı. Eylemde olaysız sona erdi.

EE (MK) (FOTOĞRAF)