VALİLİK AÇIKLAMASI
Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, Yeşilyurt İlçesi Sütlüce Mahallesi'nde MHP İl Başkanı Arif Yıldız ve beraberindeki 10 kişilik grup ile 1168 numaralı sandık başkanı arasında tartışma çıktığı belirtilirken şöyle denildi.
"Saat 15.30 sıralarında Sütlüce Mahallesi'ne tekrar gelen kalabalık MHP'li grupla mahalle halkı arasında tartışma büyüyerek arbedeye dönüşmüştür. Tartışan vatandaşlar, karayolu üzerine doğru taşmış olup, yolda kısa süreliğine trafik aksamasına sebebiyet vermişlerdir. Atılan taşlar neticesinde, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şahin ve bir vatandaş, hafif şekilde yaralanmıştır. Sayın Vali'nin talimatıyla İlçe Kaymakamı ve İl Jandarma Komutanı'nın olay mahalline intikalleriyle olay tamamen yatıştırılmıştır. Çevik kuvvet ekipleri, olay mahalline takviye kuvvet olarak sevk edilmiş, sükunet sağlanmış ve kalabalık dağıtılmıştır."
Öte yandan MHP İl Başkanı Arif Yıldız, yaptığı açıklamada, kendilerine gelen ihbar üzerine gittiği sandıkta oy kullananların attığı imzaların birbirine benzediğini görünce müdahale ettiklerini, bu sırada mahalledeki bazı kişilerin tepkisi ile karşılaştıklarını belirterek, "Araçlarımıza ateş edildi, araçlarımızda saçma izi var" dedi.
Yıldız, mahalledeki seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurduklarını söyledi.