MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının göstericiler tarafından indirilmesini tepki göstererek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve sorumluğu bulunanların istifa etmesini istedi.
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, günlerden bu yana Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK ve KCK'lıların yol kesip kimlik kontrolleri yaptığını, hükümetin bu konuda taviz verdiğini öne sürdü. Pazar günü  Diyarbakır'da 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı çevresinde toplanan göstericilerden bir grubun tel örgüleri aşarak Türk bayrağını indirmesine tepki gösteren Demir, şöyle dedi:
"Milli birlik ve bütünlüğümüzün sembolü, Türk milletinin bağımsızlık ve şeref timsali olan şanlı bayrağımızı gönderden indirerek, kutsallarımıza hakaret etmiş, güvenlik güçleri de bu olaylara göz yumup asli görevlerini ihmal ederek Türk milletine yapılan ihanete seyirci kalmışlardır. Benzer bir durum, 1996 yılında Kıbrıs'ta yaşanmış olup Türk Silahlı Kuvvetleri görevleri gereği gerekeni yapmışlardır. Bugün görevini yapamayan başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel olmak üzere, Hava Kuvvetleri Komutanı, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanı ve yaşanan olayda ihmali bulunan tüm TSK mensuplarını istifaya davet ediyoruz."
Demir, Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç’a tepki göstererek, vali ve emrindeki İl Emniyet Müdürü ile İl Jandarma Komutanı'nı da istifaya davet etti.

GY(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)