Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) mezuniyet töreninde Sosyoloji bölümü öğrencileri keplerini fırlatırken Soma faciasında yaşamını yitiren madenciler ve geride kalan aileleri için gökyüzüne kağıt fenerler salındı.
Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen facia nedeniyle Bahar Şenlikleri ile her türlü eğlencenin iptal edildiği AKÜ'de, mezuniyet törenleri Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden başladı. Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, fakültelerinin bu yıl 10 bölümden toplam 1076, yalnızca sosyolojiden ise 143 öğrenciyi mezun ettiğini söyledi.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da öğrencilerinden ileride yaptıkları işi iyi yapmalarını, topluma ve kurumlarına değer katmalarını istediği konuşmasında şöyle dedi:
"Bizleri ve özellikle mezunu olmaktan gurur duyacağınız üniversitenizi hiçbir zaman unutmayınız. Her zaman gururla temsil ediniz ve bağlarınızı koparmayınız. Siz mezunlarımız bizim gurur kaynağımızsınız. Sizlerle yaşamın her karesinde işbirliğini sürdürmeye hazır olduğumuzu unutmayınız."
Törende Sosyoloji bölümü birincisi Hatice Adıgüzel'e, ikincisi Didem Şahbaz'a ve üçüncüsü Ümit Albayrak'a AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak ve Dekan Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından plaket ve hediyeler verildi. Mezuniyet coşkusunun doruğa ulaştığı kep atma sırasında bazı öğrenci yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.
SOMA KAYIPLARI İÇİN FENERLER
Hem mezun olmanın sevincini hem de arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan öğrenciler, mezuniyet sonrasında da Atatürk Kongre Merkezi önünde Soma'da yaşamını yitiren madencilerin aileleri ve kendileri için, dilek feneri olarak da bilinen kağıt Çin fenerleri yakarak gökyüzüne bıraktı.

OB(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)