BURSA'nın Merkez Osmangazi İlçesi'nde Yeşilova Mahallesi'ne meydan kazandırılması amacıyla kamulaştırılan binaların yıkım çalışmaları başladı.
Yeşilova Mahalle muhtarlığı üstünde, Küçük Çamlıca sokakta gerçekleştirilen çalışmada, kamulaştırma işlemleri tamamlanan 3 bina, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı törenle yıkıldı. Yıkım törenine AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini Belediye Başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, aşırı betonlaşan Yeşilova Mahallesi'nde vatandaşların nefes alacağı yer kalmadığını belirterek "Yeşilova mahallesinde 11 bina yıktık, 10 bin metrekare alan kamulaştırdık. Zamanla plansız bir şekilde yapılan konutlar, bir göz evle başlayıp daha sonra apartmanlara, sokak ve mahallelere dönen yaşam alanları sonucu çarpık ve plansız bir şehir ortaya çıkmış. Ne yazık ki, mahallelerde sosyal donatı alanı için ayrılmış bir metrekare yerimiz yok" diye konuştu.
Başkan Mustafa Dündar, yıkımlar sonucu elde edilecek alana, çocuklar için oyun alanı, oturma alanı ve fitness aletlerinin bulunduğu bir spor alanı yapılacağını, Yeşilova Cami çevresinde kamulaştırma çalışmalarında sona gelinen alanla birlikte mahalleye, 2014 yılı içerisinde meydana kavuşacağını söyledi. IA/(FK) (fotoğraflı)