Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Türk-Amerika İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu'nu Ortaköy'deki çalışma ofisinde kabul etti. Yeni yönetime başarılar dileyen Çavuşoğlu “AB ile Gümrük Birliği anlaşmasını yenilemek istiyoruz. Bu çerçevede Avrupa Birliği'nin ABD ile müzakeresine başladığı Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşmasının dışında da kalmak istemiyoruz. ABD sadece stratejik ortağımız değil, başkan Obama'nın da tarif ettiği gibi model ortağımız. ABD ile serbest ticaret anlaşması ve diğer potansiyelleri harekete geçirerek ticaret hacmimizi 35 milyar doların üzerine çıkarabileceğimizi biliyoruz" dedi.

Gümrük Birliği'nin şu andaki işleyişi ile Türkiye ekonomisine olumsuz yansımaları olduğunu da sözlerine ekleyen AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemek istediklerini belirterek ABD'nin bu konudaki desteklerine teşekkür etti.

Türk-Amerika İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Dereli ise Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve Türkiye'nin Transatlantik serbest ticaret anlaşması sürecine dahil edilmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLI)