Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ölümünün 40. gününde, Avcılar Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine katılan Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu ile Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba ile Süleyman Çelebi, AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz, işadamı Yunus Akdaş, gazeteci Vahap Munyar, eski Milli Eğitim Bakanlarından Metin Emiroğlu ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş, davetlilere Aslanoğlu'nu anlattı.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun da katıldığı etkinlikte, Mevlüt Aslanoğlu'nun Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalardan oluşan bir video izletildi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizde yüzyılın en büyük maden faciası oldu. Onun merhametli yüreği Soma'nın acısına dayanamadı. Çünkü o kadar duyarlı ki, halkının haklarını isteme konusunda usta bir milletvekiliydi. Çok erken aramızdan ayrıldı. Avcılar halkı bir nevi öksüz kaldı. O gecesiyle gündüzüyle her zaman yanımızdaydı. Onu erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, aynı zamanda misyonunun da Avcılar'da devam etmesini istiyoruz dedi.