KONYA'da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Mevlana'yı Anma Törenleri, 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' ile başladı. Yürüyüşe Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı.
Mevlana'nın 740'ıncı Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin ilk günü gerçekleştirilen yürüyüş öncesi Mevlana ve hocası Şems Tebriz-i'nin 30 Kasım 1244'te Konya'da ilk defa buluştukları ve görüştükleri şimdiki Alaeddin Tepesi'nin karşısında, Kuran'da da 'iki denizin buluştuğu yer' anlamına gelen 'Meracel Bahreyn' kandili yakıldı. Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ekibi ve Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Alaeddin Tepesi'nde başlayan yürüyüşe kentte bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru,  kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, törene davet edilip, yurt dışından gelen öğrenciler ve yaklaşık 500 kişi katıldı.
Mehter takımının marşları eşliğinde valilik binası önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte çevredekiler özellikle mehterana ilgi gösterdi. Bazıları cep telefonlarıyla yürüyüşün görüntüsünü kaydederken, bazıları da alkışlarla destek verdi.
Valilik binası önünde gerçekleştirilen konserin ardından yürüyüş yaklaşık 400 metre ileride bulunan Mevlana Müzesi'ne kadar devam etti. Müzenin girişinde 'Gülbang' (Topluca okunan ilahi) duası okundu. Daha sonra Mevlana'nın kabri başında okunan duanın ardından çocuk semazenler tarafından sema gösterisi yapıldı.
İlk günkü program bugün saat 20.00'de Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sema ile sona erecek. 

İA-HD(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)