MISIR’daki askeri müdahale ardından gözaltına alınan ve 116 gün tutuklu kalan TRT muhabiri Metin Turan, bu sabaha karşı geldiği İzmir’deki annesi Fadime Turan ile yakınlarını ziyaret etti. Turan, "Çocuklarım hala Mısır’da ben de orada yaşamak ve çalışmaya devam etmek istiyorum" dedi.
Geçen 16 Ağustos’ta askeri darbenin yapıldığı Mısır’da görev yapan TRT muhabiri Metin Turan, El Ezher Camii’ndeki olayları takip etiği sırada gözaltına alındı, 18 Ağustos’ta da tutuklandı. Cezaevinde 116 gün kaldıktan sonra serbest bırakılan Metin Turan, dün gece İstanbul'a indikten sonra gece geç saatlerde İzmir’e geldi. Turan, annesi Fadime Turan’ın ziyaret etti, burada annesie ve yakınlarıyla özlem giderirken cezaevi günlerini de meslektaşlarına anlattı.
"CEZAEVİNDE İYİ DAVRANDILAR"
Gözaltına alındıktan sonra gazeteci olduğunu belgelemesine rağmen tutuklandığını söyleyen Metin Turan, şunları anlattı:
"Beni cezaevine götürdükten sonra orada müdürle tanıştırıldım. Bana bir belge verdi, gazeteci olduğum için de iyi davrandılar. Orada rahatca haraket edebildim. Hatta, yine el Ezher Üniversitesi öğrencisi bir Türk genci daha aynı cezaevine getirildi. Onunla da konuştum, yardım ettim. Tabii bunun yanında çok acı çektim. Zaman zaman cezaevi penceresinden ’Özgürlük’ diye bağırıyordum. Daha sonra iyi bir savunmayla serbest kaldım. Şimdi de ben tutuklandıktan sonra büyük acılar yaşayan annemi ziyaret ettim. Elini öptüm. Onu ve ailemi üzdüğümü bildiğim için cezaevinde daha çok üzülüyordum. Ama artık onların yanındayım."
Cezaevinde bulunduğu süre içerisinde 4'üncü çocuğu da dünyaya gelen Turan, "Oğlum dünyaya geldikten ancak 8 gün sonra benim haberim oldu. O zaman bana söyleyebildiler. Çok sevindim. Bana, yine Kahire’de bir süre tutuklu kalmış olan Ebu Yusuf’tan etkilenerek, cezaevindeki Mısırlı arkadaşlarım bu isimle sesleniyorlardı. Ben de oğlumun ismini ’Yusuf’ koyacağım. Gerçi konsoloslukta oğlumun adı ’Mahmut’ olarak yazılmış ama onu da değiştireceğiz" dedi.
"MISIR’DA ÇALIŞMAK İSTİYORUM"
Ailesini ziyaretettikten sonra halen Mısır’da bulunan eşi ve çocuklarının yanına döneceğini anlatan Metin Turan, “Ben Mısır’da çalışmaya devam etmek istiyorum. Çünkü yıllarım o topraklarda geçti. Türkiye’de Metin Turan çok. Ama orada bir tane var. Ben de orada kalmaktan yanayım" dedi.
Anne Fadime Turan da oğlunun serbest kalmasından ve yanına gelmesinden son derece mutlu olduğunu söyledi.