Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağış bekleniyor.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, güney yönlerden esecek fırtına ile Kıyı Ege, Antalya, Manisa, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya'nın kıyı kesimleri başta olmak üzere Muğla, Antalya, İzmir ile Balıkesir'in batı kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması öngörülüyor.

Salı günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman ile Diyarbakır çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Bolu, Düzce ile Ankara'nın kuzeybatısında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege'de güneybatı, Batı Akdeniz'de güneydoğu zamanla Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, Antalya, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Sivas ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde devam edecek yağışların, perşembe ve cuma günleri kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak perşembe günü Bursa, Kütahya, Bilecik, Bolu ve Kastamonu'nun yüksekleri ve dağlık kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yarın batı, hafta sonuna kadar kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.