METEOROLOJİ'den yapılan açıklamada, cumartesi günü ülke genelinde yağış beklendiği belirtilerek, Kuzey Batı kesimlerinde kar yağışı beklendiği kaydedildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gece saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmini yapıldı. Yapılan açıklamada, hava sıcaklığının; yarın (Cumartesi) kuzeybatı kesimlerde, Pazar günü ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri altında seyredeceği açıklandı.
Meteoroloji tarafından önümüzdeki 3 güne dair yapılan tahminler şöyle:
"07.12.2013 Cumartesi günü; doğu bölgelerimizin doğusu dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yoğun kar, Hatay kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak şeklinde görülecek yağışların; Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Karadeniz'de kuzeybatı (Karayel), Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
08.12.2013 Pazar günü; Yağışların kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, soğuk havanın ülke genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Rize, Artvin çevreleri ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güneyinde yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; Karadeniz'de kuzeybatı (Karayel), Güney Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.
09.12.2013 Pazartesi günü; ülke genelinde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği, Rize, Artvin, Sinop'un batısı, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Van ve Hakkari çevrelerinde kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.
Şu anki meteorolojik verilere göre; Salı günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava ve kar yağışının etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk hava, kar yağışı, kuzey ve batı kesimlerde beklenen fırtına, iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

BY(SS)