Nedim KOVAN/MESUDİYE(Ordu),()– ORDU’nun Mesudiye İlçe Belediyesi, Belediye Meclisi kararıyla Çavdar Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar’a, ilçenini adını başarılı çalışmaları ile duyurduğu için ‘Fahri Hemşehrilik Beratı' verdi.
Ordu’nun Mesudiye İlçe Kaymakamlığı’na 10 ay önce atanan Lütfullah Ün, ilçede ‘Kadına Karşı Şiddet ve Çocuk İstismarcılığının Önlenmesi’ için proje hazırlayarak, projenin koordinatörlüğüne Mesudiye Çavdar Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar’ı atadı. Evli ve 1 çocuk annesi aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın karakol komutanı olan Şenay Haydar, Kaymakam Lütfullah Ün’ün hakim olan eşi Filare Şahin Ün’ün de destekleriyle ilçede 3 belde, 57 köyde evleri tek tek dolaşarak kadına şiddet ve çocuk istismarcılığını bitirmek için yoğun çaba gösterdi. İlçedeki 4 jandarma karakol komutanından biri olan Artvinli Şenay Haydar’a başarılı çalışmalarından dolayı Mesudiye İlçe Belediyesi Meclisi kararıyla ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verildi. Mesudiye Belediye binası önünde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Lütfullah Ün, Mesudiye Belediye Başkanı Ak Partili İsa Gül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Burak Mindivanlı ile vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı İsa Gül, Şenay komutanın çalışmasının tüm Türkiye’de örnek alındığını ve kendisiyle gurur duyduklarını belirterek, "Türkiye’nin ilk kadın karakol komutanı unvanıyla, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarcılığına karşı yaptığı başarılı çalışmalar ile ilçemizin adını tüm Türkiye’ye duyuran Şenay Haydar'a ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusunda kendisine ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verilmesi ve Şenay hanımın da artık bizim gibi bir Mesudiyeli olması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu itibarla komutanımız Şenay Haydar'a çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Daha sonra alkışlar eşliğinde ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ belgesini alan Şenay Haydar, "Bende artık sizin gibi Mesudiyeli oldum, çok da mutlu oldum" diye konuştu.

NK(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)