Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Başkanı Akif Küplemez, ülkedeki çalışma saatlerinin 1 saat ileri alınarak erken mesai sayesinde kamu ve özel sektörde verimliliğin artırılacağını söyledi.
UKOSB Başkanı Akif Küplemez, hükümete saatlerin 1 saat ileri alınmasıyla ilgili çalışma yapması gerektiğini önerdi. Küplemez, söz konusu uygulamayla çalışanların da kendisine daha fazla zaman ayırabileceğine dikkati çekti. Saat 08.30'da çalışmaya başlayan, saat 17.30'da mesaisini sonlandıran personelin günü 1 saat daha erken bitireceğini dile getiren Küplemez, şöyle konuştu:
"Sabah erken saatlerinde yapılan çalışmalar daha verimli oluyor. Dünya çapında etkili güçlü şirketlerin başarılı yöneticileri güne hep erken başlamaktadır. Sabahın rahmetinden ve bereketinden yeterince yararlanamıyoruz. Güneş saat 06.00'da yüzünü gösteriyor. Fakat biz tam 2.5 saat sonra mesaiye başlıyoruz. Personel çalışmaya tam adapte oldu derken bu defa da öğlen yemeği araya giriyor. Öğlen yemeğinden sonra verimlilik iyice düşüyor ve akşamın nasıl olduğu anlaşılmıyor. Bugüne kadar hiç dikkate alınmayan verimlilik azalması, ülke, kent ve aile ekonomisine ciddi zararlar sağlıyor. Özellikle kamuyla ilintili işlerde ciddi aksamalar ve sonraki günlere sarkmalar meydana geliyor."
Mesai saatlerinin 1 saat ileriye alınmasıyla personelin kendisine de zaman ayırabileceğini ifade eden UKOSB Başkanı Akif Küplemez, "Bizim önerimiz çalışma saatlerinin başlangıcının kışın saat 07.00 yazın da 07.30 olarak ayarlanmasıdır. Bu sağlanırsa personel dinç ve zinde olarak çalışmaya başlar. Kamuya ve çalıştığı kuruma daha yararlı olur. Bu sistemin bir diğer faydası da personelin kendisine daha çok zaman ayırmasıdır. Bir saat erken paydos edecek olan çalışan, ailesine, yakınlarına ve kendisine daha fazla zaman ayırabilir. Bu sayede sosyal ve kültürel faaliyetlere toplumsal katılım oranı artar" dedi. Ulusal ve uluslararası çaptaki şirketlerde görev alan başarılı yöneticilerin güne erken başladığını belirten Küplemez, "Basından takip ettiğimiz kadarıyla ülkede ve dünya çapında dev diyebileceğimiz şirketlerin temsilcileri, sabahın ilk ışıklarında güne başlıyor. İbadet, spor ve kahvaltının ardından çalışmaya konsantre oluyor. Moral ve motivasyonun yüksek olduğu sabahın ilk saatlerinden fazlasıyla istifade ediyor. Ülkemizde de verimliliğin artması için bu konunun gündeme alınması gerektiğini öneriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI