MERSİNLİLER yeni yıla sanatçılar ve dansöz eşliğinde girerken bir grup dans sever de salsa yaptı, iç savaş nedeniyle ülkelerinden uzakta yaşayan Suriyeliler süslenen meydana da bir araya gelerek Arapça hasret şarkıları söyledi.
Mersin'de yeni yıl renkli görüntülerle karşılandı. Kentteki otel ve eğlence mekanları da dolup taştı. Erken saatlerde otel ve eğlence mekanlarına akın eden Mersinliler, şarkıcı ve dansözlerin gösterileri ile yeni yılı karşıladı. Dansözlerin sahneye çıkması ile eğlence doruğa çıktı. Dansözlerin kıvrak hareketlerine çok sayıda kişi eşlik etti. Bazı kadın ve erkekler de dansözlere para yapıştırdı. Yeni yılın girmesi ile birbirlerini kutlayan Mersinliler gönüllerince eğlendi. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlence de yeni yılı karşılayanlar barış ve mutluluk dileyerek eğlenmenin keyfini çıkarttı.
Salsapark'ta bir araya gelen bir grup dans sever de aralarında eğlendi. Türkiye Dans Sporları Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi ve dans eğitmeni Gökay Daşdan'ın öncülüğünde salsa yaparak yeni yılı karşılayan dansa severler, kendi aralarında yarışma da düzenledi.
2014'E ÜLKELERİNDEN UZAKTA GİRDİLER
Kentte yaşayan bir grup Suriyeli genç ise, 2014'ü Büyükşehir Belediyesi tarafından süslenerek hazırlanan meydanda karşıladı. Beraberlerinde tef de getiren yaklaşık 20 genç, Arapça söyledikleri yerel şarkılarla eğlendi. Söyledikleri şarkılarla karşılıklı oynayıp halay çeken Suriyeliler, yeni yılı ülkelerinden uzakta kutladıkları için zaman zaman duygusal anlar yaşadı.