1 SAATTE METRAKEREYE 70 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, sağanak yağışla ilgili bir açıklama yaparak değerlendirmelerde bulundu. Meteoroloji'den aldıkları bilgilerde mart ayında 1 ayda ortalama yağması gereken yağmurdan daha fazlasının bugün sabah saat 08.00 itibari ile Mersin'e 1 saatte yağdığını belirten Özcan, "Ancak çok şükür ki bu yoğun yağış miktarına rağmen kentimiz, sel felaketi ile karşı karşıya kalmamıştır. Meteoroloji verilerine göre Mersin'de mart ayı boyunca metrekareye düşen ortalama yağış miktarı 50 kilogram iken, sadece bugün 1 saatte 1 aylık ortalama yağıştan daha fazlası yani metrekareye 70 kilogram yağış düşmüştür" dedi.
ALTYAPI YATIRIMLARI SELİ ÖNLEDİ
Yapmış oldukları altyapı sayesinde bazı yerlerdeki göllenmeler dışında herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade eden Özcan şunları söyledi:
"Bazı kesimler, birazda seçimin yaklaşmasının etkisiyle, bazı bölgelerde rögarların tıkanması ve kot farkından dolayı yaşanan göllenmeleri çok abarttılar. Şunu iddia ediyorum ki Türkiye'de altyapıya en fazla önem veren, bütçe ayıran belediye Mersin Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu kadar şiddetli yağmurdan 1 saat sonra bu suların yüzde 99'u çekildiyse altyapımız sağlam demektir. Çünkü yapmış olduğumuz altyapı çalışmaları sayesinde Mersin sel felaketi yaşamamaktadır."

Mİ(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)