MERSİN Bisiklet Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Mersin Bisiklet Festivali' başladı.
Erdemli İlçesi Talat Göktepe Çamlığı'nda başlayan Bisiklet Festivali'nin açılışına Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Zerrin Arslantaş ve yaklaşık 150 bisikletçi katıldı. Bisiklet Festivali'nin güzergahı ile ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Zerrin Arslantaş, 8-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivalin Erdemli'de başladığını ifade ederek, şöyle dedi:
"Festivalimizin amacı; Mersini ve tarihi yerlerimizi tanımak ve tanıtmak. Festivalimize 25 şehirden toplam 150 bisikletli katılıyor. Festival kapsamında birinci gün Cennet-Cehennem Obruğu, Astım Mağarası, Narlıkuyu ve Kızkalesi’nin tanıtımını yapacağı. İkinci gün Kanlıdivane, Kaya Mezarları, Elaiussa-Sebaste yerlerinin tanıtımı yapacağız. Üçüncü gün Erdemli Çamlığı, Karaahmetli Köyü, 2200 yıllık tarihi olan İmirzeli ve Çatıören tarihi yerlerini gezeceğiz. Dördüncü gün ise Lamas Kanyo’nun manzarasını seyredeceğiz. Bize katkı sağlayan yetkililere teşekkür ederiz."
Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise, bisiklet sporunun çok güzel olduğunu belirterek, "Günümüz hastalığı obeziteye karşı bisiklet sporu çok önemli. Zevkli ve eğlenceli olan bu sporun festivali ikinci defa düzenliyor. Bu festivali düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Festival boyunca bisikletçiler, Mersin'in tarihi ve doğal güzelliklerini pedal çevirerek keşfedecek.

MD(AŞ/OA/İD) (FOTOĞRAFLI)