Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Valiliği'nden Büyükşehir Belediyesi'ne geçen 2 iş merkezinde bulunan esnaf ani tahliye kararına tepki gösterdi. Belediyenin bir hafta içerisinde işyerlerini boşaltılmasını istediği esnaf, 25 yıldır kira kontratlarının olduğunu ve halen de ödeme yaptıklarını dile getirerek, sorunun çözümü için yaptıkları tüm başvuruların yetkililer tarafından sonuçsuz bırakıldığını ileri sürdü.
Daha önce Mersin Valiliği bünyesinde olan ve Büyükşehir Belediye Yasası nedeni ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne geçen İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kırmızı Lacivert ile Özel İdare İş Merkezleri'ndeki 200'ün üzerinde esnafa Büyükşehir Belediyesi'nden 'İşyerlerini boşaltın' yazısı gitti.
KİRA SÖZLEŞMESİNİN SÜRESİ BİTTİ
Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı Genel Sekreteri Haluk Tançsu imzasıyla gönderilen yazıda iş merkezilerinde bakım onarım yapılacağı belirtilerek şöyle denildi:
"Mersin Valiliği'nce kullanmakta olduğunuz işyerinin tahliyesi istenmesine rağmen, süre içerisinde tahliye etmediğiniz ve halen kullanmakta devam ettiğiniz tespit edilmiştir. 6360 Sayılı Kanun gereği işyerinin mülkiyeti Büyükşehir Belediyemiz uhdesine geçmiştir. Belediyemizce binada bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları yapılacaktır. Diğer yandan da, kira sözleşmesinin süresinin de bittiği bu binada fuzuli şagil olarak bulunduğunuz tespit edilmiştir. 7 gün içerisinde işyerinin boşaltılmasını ihtaren tebliğ ederim."
'KİRA KONTRATIMIZ VAR'
Belediyeden gelen bu yazı üzerine iş hanı önünde toplanan y6aklaşık 50 esnaf belediyeye tepki gösterdi. Esnaflar adına bir açıklama yapan Belir Algülü, 25 yıldır Kırmızı Lacivert ile Özel İdare iş hanlarında kiracı olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Bizler 30 Mart yerel seçimlerinden sonra iş hanlarının yeni mal sahibi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne kiralarımızı ödemeye devam ettik. 20.05.2014 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafımıza, 'Binamızı işgal etmişsiniz. Bir hafta içinde boşaltın' şeklinde bir yazı yollamıştır. Biz de kontratlı kiracılar olarak 25 yıldır kira ödüyoruz. Ellimizde kontratlarımız var, işgalci değiliz' şeklinde bir cevap yazdık. Bir haftadan beri sayı başkanımızdan randevu istiyoruz ancak henüz bu talebimize karşılık alamadığımız gibi belediye personeli 2 binanın da etrafının çevrileceğini bildirdi. Bizler çıksak da, çıkmasak da bunu yapacaklarını söylediler."
'2 BİN KİŞİ MAĞDUR EDİLECEK'
Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaza da seslenen Belir Algülü şöyle devam etti:
"Sayın başkanım bizler seyyar değiliz. 'Seyyarlara yer vereceğim' derken, 25 yıllık kiracıları sokağa mı atacaksınız? Yarın iş yerlerimizin etrafına barikat çektiğinizde burada yaşanılacak tüm olumsuzlukları üstleniyor musunuz? Olacak olanların sebebi siz olamayacak mısınız? Sayın başkanım, sayın bakanım, sayın valim, sayın AK Parti, CHP, MHP, BDP il başkanlarım ve Mersin'in sayın büyükleri, işsizliğin kol gezdiği kentte 2 bin kişinin mağdur edilmesi, işsiz bırakılmasına sessiz mi kalacaksınız."

ME(ÖK/SS) (FOTOĞRAFLI)