Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, Belediye zabıta ekipleri, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 16 işyerini mühürledi.
Merkez Mahallesi'nde ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen işyerlerine gelen zabıta görevlilerine esnaf tepki gösterdi. Bazıları işyerlerini terk etmeyerek kapatmaya engel olmaya çalıştı ancak zabıta, 16 işyerini mühürledi. Bazı esnaf, işyerlerinin kapatılma gerekçesinin tamamen siyasi olduğunu öne sürdü. 10 yıldır bulunduğu yerde dürüm yaparak geçimini sağlayan Ayşe Çetinel ile aynı bölgede 10 yıldır manavlık yaptığını söyleyen Aslan Eker, seçimi yeniden kazanan MHP'li Başkanın AK Parti'ye oy verdikleri için işyerlerini mühürlettiğini iddia etti.
Esnafa destek vermek için mahalleye gelen AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yetkin de, Erdemli'de binlerce ruhsatsız iş yeri bulunduğunu öne sürerek, "Belediyenin bu yanlıştan dönmesini istiyoruz" dedi.
'KAPATMALAR MECLİS KARARI GEREĞİ'
Belediye zabıta ekipleri ise kapatmaların meclisin aldığı karar çerçevesinde, iş yeri ruhsatları olmadığı için yapıldığını belirtirken, Belediye Başkan Vekili Veli Şahman da işyerlerinin kapatılmasının siyasi olmadığını savunarak, "Tespit edilen iş yerlerinin ruhsatsız olması nedeniyle kapatmalar yapılıyor" diye konuştu.

MD(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)