MERSİN Üniversitesi öğrencileri, betonlaşmayla birlikte yok olan doğaya dikkat çekmek için Narenciye Defilesi düzenledi. Defilede öğrenciler, portakal, limon gibi narenciyelerden tasarladıkları kıyafetleri sergiledi.
Mersin'de bu yıl 4.'sü düzenlenen Narenciye Festivali'nin en renkli organizasyonlarından biri olan 'Narenciye Defilesi' büyük ilgi gördü. Antik kentte gerçekleştirilen defileyi Mersin Olgunlaşma Enstitüsü hazırladı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin tasarladığı ilginç kıyafetler narenciye figürleriyle donatıldı. Defilede podyuma çıkan Mersin Üniversitesi öğrencileri portakal çiçeği, portakal ağacı, soyulmuş portakal, limon, mandalina gibi narenciye tasarımlarından oluşan kıyafetleri sundular. Renkli görüntülerin olduğu defileyi, vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntülediler. Yaklaşık bir saat süren ve büyük alkış alan defile izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Defile sonunda vatandaşlar, üzerlerinde ilginç tasarımları taşıyan öğrencilerle birlikte resim çekmek için sıraya girdi. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şükriye İnan, Mersin'in narenciye üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu ancak betonlaşmayla birlikte bahçelerin yok olduğuna dikkat çekmek ve bunun önüne geçmek için bu defileyi düzenlediklerini söyledi.
Mersin'de 70 ton narenciye ürünleri kullanılarak gerçekleştirilen 4. Narenciye Festivali'ne 29 ülkeden bin 500 kişilik dans gösteri grupları katıldı. Festivalde narenciye ürünleriyle süslenen araçlar, caretta caretta, ev, at, zürafa, ve fil figürleri ile animasyon görüntüleri de halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.