İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de Liseli Dayanışması üyesi öğrenciler, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin ölümü ile sonuçlanan kazayı protesto etti.

Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bulunan Atıf Yılmaz Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 200 lise öğrencisi, 'Berkin’den Soma’ya Katil AKP' yazılı bir pankart açtı. 'Soma'nın Hesabı Sorulacak, 'Katil AKP Hesap Verecek' sloganları atan eylemcilerden bazıları, yüzlerini siyaha boyayarak baret ve işçi tulumu giydi. Yürüyüşe geçen öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nı trafiğe kapattı. Slogan atarak ilerleyen grup, İnönü Bulvarı’nda bulunan Ak Parti Yenişehir İlçe binasına yürümek istedi. Parti binasının yaklaşık 100 metre önünde barikat kuran polis, eylemcilerin yürümesine izin vermedi. Parti binasına yürüyemeyen eylemciler ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bu sırada madenci kıyafeti giyimli öğrenciler, barikatın önüne gelerek protesto etti. Polis barikatı açmayınca eylemciler, kafalarındaki baret ile birlikte polis barikatının ve TOMA’nın önünde sırt üstü yere yattı.

Yaklaşık yarım saat boyunca barikatın önünde yatan eylemciler, barikatın açılmaması üzerine basın açıklamasını barikatın hemen önünde yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Çağdaş Oğul Arı, "Bu ülke, tarihinin en büyük iş cinayetini yaşadı. AKP, yaptığı icraatlerin en büyüğünü, en iyisini, daha fazlasını yapmaya devam ediyor. Vahşi kapitalizm ve onun temsilcisi AKP iktidarı bu katliamı gerçekleştirenlerdir. Onların timsah gözyaşlarına, kamera önündeki şovlarına kanmıyoruz. Katil patron Alp Gürkan’ın kameralar önünde halka oynadığı tiyatroya kanmıyoruz" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İM,Mİ(OA/SSA) (FOTOĞRAFLI)