MERSİN Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, gemi kaçırılması olaylarına müdahale tatbikatı gerçekleştirildi.
Mersin Limanı'nda gerçekleşen tatbikata; Vali Vekili Turgut Serimer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Fatih Erhan katıldı. Senaryo gereği tamirci kılığına giren 3 terörist, limandaki bir akaryakıt tankerini kaçırdı. Kaçırılan tankere Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına bağlı 1 helikopter, 3 sahil güvenlik botu, dalış ve operasyon timi, İl Emniyet ve Jandarma Komutanlığı Timleri, Gümrük Bölge Müdürlüğü, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 200 kişilik personelin yaptığı müdahale gerçeği aratmadı.
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan komutasındaki ekipler, kaçırılan tanker etrafında 2 sahil güvenlik botu ile güvenlik çemberi oluşturdu. Ardından sahil güvenlik helikopteri tankerin etrafında keşif uçuşu yaparken, ikna çabalarına yanıt vermeyen teröristlerin yakalanmasına yönelik olarak müdahale kararı verildi. Sahilde dolaşan çok sayıda vatandaşın meraklı bakışları altında helikopter geminin baş kısmında aldatma amacı ile personel sarkıtırken, sahil güvenlik komandoları güvenlik botu ile geminin arka kısmından baskın düzenledi.
Her saniyesi gerçeği aratmayan tatbikatta komandolara direnen bir terörist denize atlarken, diğer iki terörist etkisiz hale getirilerek emniyet müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin ardından gemiye çıkan bomba arama köpekleri geminin üstünde, dalış ekipleri ise geminin su altında kalan kısmında bomba araması yaptı. Arama ekiplerinin 'Bomba yok' talimatı ile son bulan tatbikat, sıcak havayı fırsat bilip sahilde dolaşmaya çıkan vatandaşa heyecanlı dakikalar yaşattı.
Nefes kesen tatbikat sonrasında sahil güvenlik botları, helikopter ve güvenlik botları meşale yakarak kısa bir gövde gösterisi yaptı.

Mİ.İM (OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)