HAFTAYA yağışla başlayan Mersin'de hava sıcaklığının 16 dereceyi bulmasıyla güneşli havayı fırsat bilenler parkları doldurdu. Çocuklar oyun alanlarını doldururken, yetişkinler de sahilde yürüyüş yapıp tekne turlarına katılarak güneşli havanın tadını çıkarttı.
Mersin'de devam eden yağışlı günlerin ardından güneş kendini gösterdi. Hava sıcaklığının 16 dereceye ulaştığı kentte, karne tatilini fırsat bilen aileler, çocuklarını sahilde bulunan parklara ve oyun alanlarına götürdü. Çocuklar, oyun alanlarında gönüllerince eğlenirken, yetişkinlerde sahilde yürüyüş yapıp tekne turlarına katıldı.
Bu arada çevre illerden de Mersin'e tatile gelen aileler de kentteki havanın keyfini çıkarttı. Nevşehir'den çocukları ile birlikte yakınlarının yanına tatile gelen Ahmet Şanal, "Hava sıcak. Çocuklar da evde durmadı. Bu nedenle de bütün çocukları alıp sahile getirdik. Onlarda güneşli havanın keyfini çıkartıyor. Eğleniyorlar" dedi. 7 yaşındaki Ayşenur Şanal ise deniz sahilindeki oyun alınanda tatilinin keyfini çıkarttığını dile getirirken, Melek Arık da 3 gün süren yağmur nedeni ile evden dışarıya çıkamadığını vurgulayarak, "Güneşli havada deniz sahilinde gezip eğleniyoruz. Mersin'de hava çok güzel" diye konuştu.
Öte yandan, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, güneşli bir günün yaşandığı kent merkezinde hava sıcaklığı 16,3 derece olarak ölçülürken, nem oranı ise yüzde 71 olarak belirlendi. Perşembe, cuma, cumartesi günü güneşli bir havanın olacağı kentte pazar ve pazartesi günü yağışlı hava yeniden kendini gösterecek.

ME(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)