Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan fuhuş operasyonunda aralarında yabancı uyruklu kadınların da bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.
Fuhuş yapıldığı yönünde vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri harekete geçti. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla Erdemli İlçesi’ne bağlı Kızkalesi Mahallesi ve Silifke İlçesindeki gazino, bar, pansiyon ve masaj salonlarına Mersin Jandarma ve Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 3’ü kadın 11 şüpheli ile fuhuş yapmaya teşvik edilen 8’i yabancı uyruklu, 23 kadın gözaltına alındı.
4 Gürcistan, 1 Endonezya, 1 Romen ve 2 Rus vatandaşı olan yabancı uyruklu kadınlar ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Yabancı Şube Müdürlüğüne teslim edilirken, diğer kadınlar serbest bırakıldı.
Fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek suçu iddiasıyla gözaltına alınan kadınlardan K.Ç, F.Y ve İ.Ö ile erkeklerden T.G., H.K., A.Ç., D.G., M.T., U.Ö., A.G. ve A.K ise Silifke İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

MO(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)