MERSİN 4'üncü Narenciye Festivali kapsamında kente gelen Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Macaristan ve Çinli dans grupları, yöresel dans gösterilerini sahneledi.
Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde yarın başlayacak olan 4'üncü Narenciye Festivali için 30 faklı ülkeden 700 amatör folklorcü Mersin'e geldi. Festival tanıtım çalışmaları kapsamında Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Macaristan ve Çinli amatör folklor sanatçıları Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan tanıtım etkinliğinde yöresel danslarını sergiledi. Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi ve Halk Oyunları Ekibi'nin gösterilerinin ardından sahne alan yabancı dans grupları, yöresel giysileri ve danslarıyla Mersinlilere unutulmaz bir dans gösterisi sundu. Vatandaşlar da bu gösterileri cep telefonlarıyla çektiler.
Öte yandan 4'üncü Mersin Narenciye Festivali ile ilgili hazırlıkları yerinde inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, günlerce süren yoğun hazırlık çalışmalarının tamamlandığını, tüm halkı narenciye bahçesine dönüşecek olan Kültür Park'a beklediklerini söyledi. Narenciye Festivali'nin bütçesinin üçte birlik kısmını Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin karşıladığını kaydeden Başkan Macit Özcan, "Bu tür festivallerin düzenlenmesindeki birinci amaç, kozmopolit bir yapıya sahip olan Mersin'de insanlarımızı dostluk, sevgi ve kardeşlik duyguları içinde bir araya getirmektir. İkinci amaç ise festival sayesinde kentimizin önce Türkiye'ye daha sonra da Avrupa'ya tanıtımını yapmaktır" dedi.