Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'de düzenlenen 7'nci Engelliler Şöleni'nde renkli görüntüler ortaya çıktı.
Mersin Engelliler Şöleni, Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki etkinliklere Vali Hasan Basri Güzeloğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mustafa Saçıkara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda engelli ve aileleri katıldı. Engelliler Meclisi Üyesi Levent Gök, Mersin'de 200 bine yakın engellinin bulunduğu belirterek, "Engellilerimizin yaşadığı sıkıntıları hafifletmek adına Büyükşehir Belediyesi çatısı altında Engelliler Meclisi, Engelliler Komisyonu ve Engeliler Dairesi Başkanlığı kuruldu. Bu, Türkiye'de bir ilktir. Mersin, başta valiliğin desteği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların katkısı ile gelecekte engelsiz şehir haline gelecektir" dedi.
Vali Güzeloğlu, engellilerin sorunlarının çözülmesi konusunda Mersin'in henüz istenilen noktada olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"İnsan olmanın gereği, yaratılan en değerli varlık olanı insanın sevgiyle kucaklanması, aslında engeli olmayan ancak ihmal edilerek önüne engeller çıkartılan siz değerli vatandaşlarımızın önündeki engellerinin kaldırılmasıdır. Acıyarak değil, engelli kardeşlerimize fırsat tanıyarak, bu işe en azından başlangıç yaparak yani herkesin bir adım atmasını sağlayarak başlayacağız. Devletimiz engellilerimizi kucaklamak, onların sıkıntılarını maddi ve manevi aşmak için yasal altyapıyı sunma açısından bugün çok güzel bir konumda. Engellilerimize dönük eğitim, evde bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde tedavi ve eğitim gibi hizmetler ücretsiz sağlanmakta. Bununla ilgili Mersin'de 2'si devlet kurumu, 6'sı özel girişim olmak üzere 8 merkezimiz, 2 bine yakın engelli vatandaşımıza hizmet vermekte. Bu merkezlerin dışında evinde bu kardeşlerimize bakan her kişiye asgari ücret tutarı kadar bir ücret ödenmekte. Bu sayı 20 binlere doğru yaklaşıyor. Bu hizmetler, engelli kardeşlerimize aileleri ile birlikte mutlu anları paylaşmasına ciddi katkı sağıyor."
Konuşmaların ardından Özel Şevkat İşitme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, İstiklal Marşı'nın duygusal anlatımını gerçekleştirdi. ZİÇEV Ritim Gurubu da Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile ortak bir gösteri yaptı. Gösteri sırasında engelliler vurmalı sazlarla ritim tuttu, daha sonra ise halk oyunları ekipleri ile birlikte halay çekti. Bir grup öğrenci gitar eşliğinde sahne alarak şarkı söylerken, bir başka engelli grubu ise sahneye taşıdığı tiyatral gösterisi sundu.
Şölende okunan şiir ve folklor gösterileri ile engelli  aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi.

ME(AŞ/BK/İD) (FOTOĞRAFLI)