ÇADIR KURDULAR
Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını öne süren Diyarbakır'daki annelere destek eylemi yapan İşçi Partisi Öncü Kadınları Barış Meydanı'nda çadır kurdu. Çadırlara Diyarbakır'da eylem yapan annelerin fotoğraflarını asan İşçi Partisi Mersin İl Başkanı Şükran Akal, fotoğraflardaki kadınların yüz ifadelerine iyi bakmak gerektiğini belirterek, "Bu insanların ne kadar içten olduğunu orada görebilirsiniz. Gerçekten bu insanların evlatları kayıp. Çok büyük bir hüzün var gözlerinde" dedi. Akal, Diyarbakır'daki annelere destek olmak için 3 gün çadırda kalacaklarını da sözlerine ekledi.
3 yıl önce PKK tarafından kaçırılan 20 yaşındaki Habip Kından'ın teyzesi Nazlı Gezici ise Diyarbakır'daki bütün annelere destek için buraya geldiğini belirterek şöyle konuştu:
"Benim de ablam şu anda orada. Yeğenim 3 yıldır PKK'lıların elinde. Tek istedikleri evlatlarına kavuşmak. Bir an önce evlatlarına kavuşsunlar. Annelerin gözyaşları dinsin artık tek istediğimiz budur. Orada ne şartlarda, ne vaatlerde götürüldüyse bilmiyoruz. Gittiği zaman 17 yaşındaydı. Şu an 20 yaşında. Dönmesi için çok mücadele ettik."

FOTOĞRAFLI