MERSİN'de Akdeniz Rotary Kulübü tarafından düzenlenen anma etkinliğinde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Burhan Güven, Ulu Önder'in Gençliğe Hitabesi'ni okudu.
Hilton Otel'de düzenlenen anma etkinliğine Akdeniz Rotary Kulübü ve STK üyeleri ile oda başkanları katıldı. Törende konuşan Akdeniz Rotary Kulübü Dönem Başkanı Avni Sönmez, toplantının bir yas, bir matem toplantısı olmadığını, bir anma, hatırlama etkinliği olduğunu belirterek, "Dünya tarihinde çok az insana nasip olmuş bir dehayı dilimiz döndüğünce, aklımız yettiğince anmak istedik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak, anlatmak başlı başına bir tez konusudur" dedi.
Konuşmaların ardından Burhan Güven'in rol aldığı 13 dakikalık belgesel film gösterildi. Filmde Atatürk'ün kaleme aldığı Nutuk'un hazırlanışı anlatıldı. Filmden sonra, makyaj ve kostümle Ulu Önder'e benzetilen Burhan Güven salona girdi. Davetliler arasından yürüyerek kürsüye çıkan Güven, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Burhan Güven'in kürsüden ayrılmasının ardından sinevizyondan Atatürk'ün sesi verildi. Etkinliğe katılanlar saygı duruşundan sonra ise İstiklal Marşı'nı okudu.