Mustafa ERCAN/ MERSİN,()-MERSİN'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesini, 10'ncü Yıl Marşı ile protesto etti.
ADD üyesi 50 kişi, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Caddesi'nde bir araya geldi. Burada konuşan Mersin Şube Başkanı Saadet Bilir, Diyarbakır'da yaşanan olayın bir kara leke olarak tarihe geçeceğini söyledi. Türk bayrağına yapılan saldırının devlete ve millete yapıldığını belirten Bilir, "Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanettir. Emanete ihanet edilmiştir. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta anayasa gereği Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini anayasaya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan başbakan ve hükümet üyelerine aittir. Bugün Başbakan ve hükümet, değil bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir. Çünkü 2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp bugünlere kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen yeni anayasa ve açılım politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD-AKP-BDP-PKK-İmralı inisiyatifinin hayata geçirilmesine yöneliktir" dedi.
Eylemciler 'Ne mutlu Türkiye diyene', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' diye sloganlar atıp 10'ncü Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan seslendirdikten sonra dağıldı.

ME(AŞ/BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)