ADLİYE ÇALIŞANLARINDAN BAYRAK EYLEMİ
Erdemli Adliyesi çalışanları, Hükümet Konağı önünde toplanıp İstiklal Marşı okuyarak Türk Bayrağının gönderden indirilmesine protesto etti. Sloganların da atıldığı eylemde Adalet Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Taşcı grup adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bayrak, devletlerin, milletlerin, ulusların ve halkının sembolü olarak tarif edilen bir değerdir. Hiç bir bayrağın şekli ve rengi asla rastgele meydana gelmemiştir. Yüce milletimizin birleştirici unsuru olan bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanından, ilhamını da bu kan gölüne yansıyan ay ve yıldızdan almaktadır. Bayrağımızın ortaya çıkmasını sağlayan bu manevi anlam, ondaki derinliğin ve yüceliğin önemini ayrıca ortaya koymaktadır. Kutsal bayrağımıza, yapılan menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Kanımızdan kıymetli bayrağımıza yapılan saldırı anında herhangi bir müdahalenin olmaması, sabırlarımızı taşıran son nokta olmuştur."
Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
BELEDİYE, KENTİ BAYRAKLARLA DONATTI
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire başkanlığı ekipleri ise, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın direktifi ile önce belediye binasının İsmet İnönü Bulvarı'na bakan cephesine 6 adet 6x12 metre boyunda, Atatürk Caddesi cephesine 2 adet 6x9 metre boyunda, Cumhuriyet Meydanı'na 10 adet 4x6 metre boyunda Türk bayrağı astı. Bununla da kalmayan ekipler, kentin ana arterlerindeki kavşaklarına da 50x75 santimetre boyunda 500 bayrak asarak kenti adeta bayrakla süsledi.
Bu arada, bayrak satışlarında da patlama oldu. Kırtasiyecilerin yanı sıra cadde ve sokaklarda da seyyar satıcıların sattığı Türk bayraklarını alanlar ev ve iş yerlerine asarken, kamu, kurum kuruluş ve bir çok dernekte binalarına dev bayraklar asmayı ihmal etmedi.

ME(AŞ/OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)