MERSİN'in Mut İlçesi'nde 40 yıldan bu yana koyun yetiştiren 60 yaşındaki Mustafa Baştuğ'un en büyüğü 2 aylık olan yaklaşık 100 kuzusu,  şap hastalığı salgını ve kanlarındaki oluşan parazit nedeniyle telef oldu. Kuzuları telef olunca çaresiz kalan Mustafa Baştuğ, yetkililerden ilgi beklediklerini belirterek en azından hayvan yardımı yapılmasını istedi.
Veteriner getirterek hayvanlarını ilaçlatıp aşılatmasına rağmen kuzuları ölen Mustafa Baştuğ, yaklaşık 45-50 bin lira kadar zararının olduğunu söyledi. Başka hiçbir geliri olmadığını ve kuzuları ölünce borçlarını ödeyemez hale geldiğini anlatan Mustafa Baştuğ, "Biz yörüğüz, hayvancılık dışında yapabileceğimiz bir işimiz yok. Hastalık nedeniyle her gün 8-10 kuzumuz ölüyor. Şimdilik 100 civarında öldü ve kalan 25-30'u da ölecek gibi. Çabalıyoruz ama kuzular ölüyor. Bizim de ciğerimiz yanıyor" dedi.
HAYVAN YARDIMI İSTEDİ
İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin hastalanan kuzularla ilgilendiğini ve çözüm için çaba gösterdiğini anlatan Mustafa Baştuğ, hastalık çok ağır seyrettiği için ölümlere engel olunamadığını kaydetti. Kuzuların telef olmaması halinde birkaç ay sonra onları satıp borçlarını ödemeyi planladığını aktaran Baştuğ, şöyle konuştu:
"Bu kuzuları satıp, yem borçlarımızı ödeyecek ve geçimimizi sağlayacaktık. Kuzular ölünce çaresiz kaldık. Borçlarımızı ödemek için mecburen koyunlarımızı satacağız ama koyunlar gidince ne iş yapacağız? Yetkililerden yardım bekliyoruz. En azından biraz hayvan yardımı yapılırsa, koyunculuk yapmaya devam ederiz. Sesimizi duysunlar istiyoruz." 

MS(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)