Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine katılan 100 kişi, yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelik oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dün Erdemli Sahil Parkı'nda iftar daveti verildi. İftar davetine katılanlardan 100 kişi bu sabah rahatsızlanarak mide bulantısı ve ishal şikayetiyle Erdemli Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
Acil servis bir anda hastalarla dolarken, bunların çoğu ayakta yapılan tedavilerinin arından taburcu edildi. Bazı hastalara serum bağlandı. Büyük bölümünü çocuklardan oluşan hastalarda yapılan ilk tetkiklerde gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Hastaneye başvuranların, dün akşam Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği iftar yemeğinde çıkan 'Kadın budu köfte' yemeğinden zehirlendiği iddia edildi.
Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Yahya Efe, mide bulantısı ve ishal şikayeti ile hastane aciline 100 kişinin başvurduğunu belirterek, "Ağır hasta bulunmuyor. Acile gelenlerin çoğunluğu ayakta tedavi edildi. Çok az kişiye ise tedbir amaçlı serum bağlandı" dedi.
Efe ayrıca, gıda zehirlenmesi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü, Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bilgi verildiğini ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de şikayete konu yemek numunelerini alarak tahlile gönderdiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI