MERSİN Üniversitesi'nde düzenlenen 'Türkçülük Günü' kutlamasında karşıt görüşlü iki grup arasında gerginlik yaşandı.
3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısı ile Çiftlikköy Kampüsü içerisinde toplanan bir grup öğrenci, 3 Mayıs'ın hafta sonuna denk gelmesinden dolayı erken kutlama yaptı. Cumhuriyet Alanı'nda yapılması planlanan etkinlikte karşıt görüşlü öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bunun üzerine etkinlik Sosyal Bilimler Fakültesi önüne alındı. Türk bayrakları taşıyarak slogan atan öğrenciler, şarkı söyleyip halay çekti. Öğrencilere tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Bir süre Sosyal Bilimler Fakültesi önünde kutlama yapan öğrenciler, ardından üniversite giriş kapısına kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına konuşan Halil Kurteşen, Türk milliyetçiliğine vurgu yaparak şunları söyledi:
"Bilindiği gibi Osmanlığı devletinin yıkılmasından sonra bizim yegane servetimiz Türklükten başka bir şey değildir. Tarihte ilk kez Atatürk önderliğinde içinde Türk geçen bir ülke kurulmuştur. Yeni kurulan bu devletin ulus felsefesini ve temelini Türk şuuru, Türk milliyetçiliği ve Türk kültürü oluşturmuştur. İşte tıpkı bugün olduğu gibi Atatürk'ü anlamayanlar bu fikre, bu şuura karşı çıkmışlar ve Türk milliyetçiliğini yargılamışlardır."
Karşıt görüşlü bir grup öğrenci de aynı saatlerde Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. Fakülte önünde slogan atan öğrenciler, etkinliği bekleyemeye başladı. Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Sanat Yolu' etkinliği kapsamında yere serilen tuvale Abdullah Öcalan lehinde yazı yazan öğrenciler tepki ile karşılaştı. Tuvale yazılan Kürtçe yazılara tepki gösteren Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, 'Kışkırtma oluyor' gerekçesi ile tuvali başka bir bölgeye taşıdı.
Gergin geçen etkinlik, öğrenci gruplarının üniversiteden ayrılması ile sona erdi.

İM(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)