Ali Rıza EREN/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nin Kızkalesi Plajı havaların erken ısınmasıyla yaz sezonunu açtı.
Geçen hafta hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Kızkalesi'nde plajlar yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Deniz suyu sıcaklığının 21 dereceyi bulduğu Kızkalesi'ne tatile gelen Rusya ve Kazakistan uyruklu turistler, güneşli havayı fırsat bilerek denizin keyfini çıkarttı. Sahilde eğlenerek akrobatik hareketler yapan turistler, denize girerek bol bol eğlendi. Neşeli tavırları ile plaja renk katan güzeller, hatıra fotoğrafı çektirdi. Mersin'e ilk defa tatil için geldiklerini ifade eden turistler, Kızkalesi'nin doğasına hayran kaldıklarını belirterek, "Kızkalesi'nin Unesco Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdiğini öğrendik. Tatilimizi, daha önce de fotoğraflarını gördüğümüz Kızkalesi'nde yapmaya karar verdik. Burası doğası, tarihi ve insanlarının sıcakkanlılığı ile harika bir yer. Denizi çok temiz ve kumsalı harika. Günümüzün büyük bir kısmını denizde ve plajlarda geçiriyoruz. Burada tatil yapmak rüya gibi" dedi.
Unesco Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nin sahilleri, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

ARE(AŞ/OA/BT) (FOTOĞRAFLI)