Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin bugünki oturumu ilginç diyalgolara sahne oldu. CHP'li İlçe Belediye Başkanı İbrahim Genç, destek verdiği MHP'li Kocamaz'dan tepki gördü. Tartışmaların yaşandığı oturumda, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın yeniden yapılması kararı çıkarken, önerge veremediği için tepki gösteren MHP Gülnar Belediye Meclis Üyesi Yüksel Çelik, salonu terk etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve daire başkanları katıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, ilçelerden gelen önergelerin meclise önceden verilmek yerine son gün getirilmesi tepki topladı. Başkan Burhanettin Kocamaz, meclis üyelerine, "Artık bu alışkanlıktan vazgeçin, önergeleri 3 gün önceden verin, her iş için önerge vermeye gerek yok, genel sekretere başvurabilirsiniz, daire başkanlarını meşgul etmeyin" uyarısı yaptı.

MHP'li Kocamaz'a destek veren CHP'li Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de, "Başkanın, Meclisin gündemi belirleme yetkisi gasp ediliyor" dedi. Ancak Kocamaz, Genç'in desteğine tepkiyle karşılık verdi. Kocamaz, "Sayın Genç, önceki Mecliste biz bir şey bilmiyormuşuz da sanki her şeyi siz biliyormuşsunuz gibi uyarmaya kalktınız, o yüzden bende şimdi tüm önergeleri sizin inadınıza okutuyorum" dedi.

Kocamaz, daha sonra meclis üyelerini uyararak "Önce şunu öğrenin Belediye Meclis üyesinin, belediyedeki hiçbir daire başkanı ile müdürü ile muhatap olması söz konusu değil. Sizin derdiniz varsa, genel sekretere gidersiniz talimatı genel sekreter verir. Yoksa herkes gidip daire başkanına, müdüre talimat vermeye kalkarsa burada işler yürümez. Herkes bilsin, buna da ben şahsen fırsat vermem. Onun için derdiniz varsa bize, genel sekretere anlatın. Her daire müdürüne, şube müdürüne gidip bizim orada şu eksik, bu eksik derseniz o zaman bu kadar geniş alanda herkesin kafasını karıştırırsınız. Onun için biraz daha dikkatli olmakta fayda var" diye konuştu.

MHP'li Gülnar Belediye Meclis üyesi Yüksel Çelik ise belediye meclis üyelerinin önerge verilmesinin engellendiğini, ilçesine ve mahallesine hizmet götürmek gibi bir yetkisinin olmadığını savunarak, "Benim anladığım kadarıyla Meclis üyesinin bir yetkisi yok. Bu dakika bu saat itibariyle ben burada figüran olmak istemiyorum. Benim anladığım o" demesi üzerine Kocamaz, "Melis üyesinin burada karar almak yetkisi var" diyince Çelik, "Başkanım önerge veremiyoruz. Her şeyi ben bilirim diyorsunuz. Ben de burada figüran olmak istemiyorum. Size de başarılar diliyorum" diyerek salonu terk etti. Salondaki diğer MHP'liler ise Çelik'e tepki gösterdi.

Meclis toplantısında, Başkan Kocamaz'ın önerisiyle Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'na başkanvekili olarak Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna seçildi.

ME(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)