MERSİN Barosu Kadın Hakları Komisyonu, kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 79'uncu yıl dönümü nedeni ile düzenlediği basın toplantısında kadın aday adaylarını desteklediğini açıkladı.
Adliye Sarayı içerisindeki Mersin Baro Hizmet Birimi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Mersin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Seher Yalçınkaya Çetin, 1935 seçimlerinde parlamentoda 18 kadının olduğunu söyledi. Çetin, "Türkiye'de kadınlar seçme ve seçilme oranı açısından günümüzdeki durumu pek iç açıcı değil. 37 milyon 671 bin kadın nüfusu olan ve toplam nüfusun yüzde 49.8'ini kadınların oluşturduğu ülkemizde kadınların insan hakları sorunları da giderek artmaktadır" dedi.
Kadınlara yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması için uluslararası sözleşmelerin referans alınması gerektiğini belirten Çetin, siyasi partilere seslenerek şunları söyledi:
"Yerel ve genel seçimlerde kadınlara hak ettiği yerleri vererek süregelen haksızlıkları durdurmak sizin elinizde. Daha çok kadın vekil, daha çok kadın belediye başkanı çıkararak ülkemizin yönetiminde yer almak istiyoruz. Biz de tüm kadın adayları destekliyoruz."