MERSİN Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Anayasa ile teminat altına alınan insanların özel hayatlarının siyasetçilerin görev alanında olmadığını, gelişmeleri büyük bir kaygı ile izlediklerini söyledi.
Avukat Alpay Antmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleri ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Antmen, Mersin Barosu olarak son günlerde Türkiye gündemini oluşturan öğrenci evleri konusunu üzüntü ve kaygı ile izlediklerini belirterek, "İnsanların özel hayatları siyasetçilerin görev alanında değildir" dedi. Siyasi iktidarların Türkiye'de yaşayan her bireyin refah düzeyini yükseltmek için çalışması gerektiğini ifade eden Antmen şu görüşlere yer verdi:
"Siyasi iktidarlar ülkemizde yaşayan her bireyin refah düzeyini yükseltmek, insan haysiyetine ve onuruna yaraşır bir ortamda yaşantısını sürdürebilecek asgari koşulları hazırlamak, bireylerin birlikteliğini, huzurunu ve mutluluğunu sağlamak görev ve yükümlülüğü altındadır. Hiç bir birey, bir diğerinden ayıramazsınız ve ötekileştirilemez. Bu bağlamda tüm siyasetçilerimizi vatandaş odaklı siyaset yapmaya, insan hak ve özgürlükleri önündeki tüm engelleri kaldırmaya, ülkemizde barış ve huzuru hakim kılmaya, mevzuattaki tüm anti demokratik hükümleri ayıklamaya, ülkemizde tam demokrasiyi sağlamaya ama en önemlisi kişilerin özel hayatlarına, sözle dahi olsa, müdahale etmemeye davet ediyoruz."