MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin-Antalya duble yol çalışmasının tamamlanmasının ardından iki şehir arasındaki ulaşım süresinin 9 saatten 5 saate ineceğini söyledi.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, beraberindeki Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Karayolları 5'inci Bölge Müdürü Yakup Dost, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Silifke Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Sayılan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile birlikte ilçeye bağlı Taşucu Beldesi çıkışında çalışmaları devam eden Boğsak Tüneli'nde inceleme yaptı. İncelemenin ardından açıklamada bulunan Vali Güzeloğlu, bin 570 metre uzunluğundaki tünelin bir ay içerisinde hizmete açılacağını kaydetti.
Mersin-Antalya sahil yolu yapım çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirten Vali Güzeloğlu, "Akdeniz'in iki büyük ilini birbirine bağlayan, aynı zamanda Türkiye'nin turizm sektörü ve ekonomisine büyüt katkı sağlayan yol çalışmasında sona yaklaşmış bulunuyoruz. Tabii arazide ve coğrafyanın zor koşullarında çoğu zaman çift şeritli duble yollar tünellerle destekleniyor. Mersin-Antalya yol yapım çalışmaları yapımında bir kısmı tamamlanan toplam 22 tünel bulunuyor ve bunların toplum uzunluğu 18 kilometre. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Mersin-Antalya arasındaki ulaşım süresi 9 saatten 5 saate düşecek" dedi.
Vali Güzeloğlu, 1 ay sonra tamamlanması beklenen Boğsak Tüneli'nin eski yol şartlarına bakıldığı zaman mesafeyi 3 bin 770 metre kısaltan, ulaşım süresini de 35-40 dakika daha aza indiren çok önemli bir tünel olduğunu da sözlerine ekledi.