TÜRK Mermer Maden Vakfı Başkanı Ali Kahyaoğlu, mermer ocaklarının faaliyetlerinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ileri sürerek, "Kendini çevreci sanan zihniyet, iki ağaç dikiyor, peşinden de yaygarayı koparıyor" dedi.
Türk Mermer Maden Vakfı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) mermercilik sektörünün geleceği ve düzenlecek fuarlarla ilgili danışma toplantısı düzenledi. Toplantıda, Türk Mermer Maden Vakfı Başkanı Ali Kahyaoğlu, mermercilerin kendilerini topluma anlatamadıklarını söyledi. Basın kuruluşlarını ve çevreci hareketleri eleştiren Kahyaoğlu, "Sektörün şöyle bir eksikliği var: Doğru düzgün çalışmıyoruz. Şu an Türkiye'de iki tane ağaç dikip kendini çevreci zanneden ve sesi çok çıkan zihniyet, iki tane ağaç dikiyor, peşinden de yaygarayı koparıyor. Gazeteyi okuyan, televizyon izleyen insan ne diyor? Bu madenciler ağaç katilidir" diye konuştu.
Konuyla ilgili ilginç bir örnek veren Kahyaoğlu, "5-10 tane erkeğin durduğu bir yerde bir kadın girse odaya ve kapıdan çıksa, kimsenin ağzından tek kelime çıkmasa, kadın dışarıda 'Bana saldırdılar' dese, hepimiz tecavüzcüyüz. Algı böyle. İnsanların algısına bağlısınız. Gazetede yazan haber 'katil', televizyondaki haber 'katil'. Siz istediğiniz kadar kendinizi anlatın, siz bir ağaç katilisiniz" dedi.
Mermercilik üzerinde bir senaryo oynandığını öne süren Kahyaoğlu, Bursa'daki bir mermer ocağının da 500 köylünün baskısıyla kapatıldığını belirtti. Kahyaoğlu, şöyle devam etti:
"Bursa'da bir ocağı kapattılar. Köyün suyuna çamur giriyormuş. Ocaktaki beyaz tabir ettiğimiz çamur, caminin suyundan akmış. Bunların hepsi senaryo. O kadar basit bir senaryo ki hangi ocaktaki akıttığımız su, köydeki ya da bahçedeki suya karıştı? İnsanlar tezgahı hazırlamışlar. Bu ocağı kapattılar. Köylüler 500 kişi, geldiler kaymakamlığı bastılar. Hepimiz köylüyüz, saygım var. 500 köylünün kaymakamlık kapısına dikildiği yerde sektörden bir kişiyi götüremiyorsanız, siz baştan kaybetmişsiniz. Bir yandan bürokrasi, bir yandan Sayın Başbakanın çıkardığı genelgenin sıkıntısı, bir yandan köylü."