İrfan ÇAM/HONAZ (Denizli), () - DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'nde, bir mermer ve doğal taş fabrikası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışanlarıyla piknik yaparak kutladı.
İzmir-Ankara Karayolu üzerinde faaliyet gösteren Denizli'nin önemli sanayi kuruluşlarından Eymer Mermer ve Doğaltaş, 1 Mayıs'ı farklı bir etkinlikle kutladı. Fabrikada çalışan 240 işçi için piknik düzenlendi. Honaz Belediyesi'ne ait Göz Piknik Alanı'ndaki etkinliğe fabrika çalışanları, eşleri ve çocuklarıyla katıldı. Kahvaltıyla başlayan piknikte çalışanlar, çuval, halat çekme, balon patlatma, penaltı atma gibi yarışmalara katıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere küçük hediyeler verilirken, çocuklar oyun gruplarında oynadı, palyaço eşliğinde eğlendi.
Eymer Mermer ve Doğaltaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eyüboğlu'nun çalışanlarını yalnız bırakmadığı etkinliğe AK Partili Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Honaz Kaymakam Turgut Gülen ve Denizli Valisi Abdülkadir Demir de katılıp, işçilerin bayramı kutladı ve firmanın yöneticileriyle yemek yedi.
1 Mayıs'ın işçi bayramı ilan edilip, resmi tatil yapıldığını hatırlatan Eymer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eyüpoğlu, "Ama her yıl Taksim tartışmaları, olaylar yaşanıyor, molotofkokteylleri atılıyor. 1 Mayıs'ın bayram havasında kutlanması gerekir. Biz de şirket olarak işçi bayramında tüm işyerlerimizde üretimi durdurduk ve çalışanlarımızla birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliği geçen yıl başlattık, bu yıl da sürdürüyoruz. Hep beraber buradayız. Burada Türkiye'ye örnek de olmak istiyoruz" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, "Denizli her konuda olduğu gibi 1 Mayıs'ta da örnek oldu. Eymer Mermer'in sahibi Mehmet Bey, işçilerinin bayramını birlikte piknik yaparak kutladı. Geçen yıl da aynı etkinliği düzenlemişti. Bu güzelliklerin artmasına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bu güzel örneklerin çoğalmasını istiyorum" dedi.

İÇ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)