IĞDIR'dan son kararnameyle merkeze alınan Iğdır Valisi Ahmet Pek, veda konuşmasında "Bir gün beni bir kapının bekçisi yaparlarsa, ben her zaman o kapıya en iyi şekilde bekçilik yaparım" dedi.
Iğdır'da 16 Ağustos 2012 tarihinde göreve başlayan ve son kararnameyle merkeze alınan Vali Ahmet Pek için veda yemeği düzenlendi. Veda konuşmasında duygulanıp, gözyaşlarını tutamayan Vali Pek, şunları söyledi:
"Burada görev yaptığımız 19 aylık süre içerinde insanlarımıza nasıl hizmet götürebiliriz, nasıl ulaşabiliriz diye düşündük ve hep bunun derdinde olduk. Yiyecek ekmeği olmayan insanlar var, içecek suyu olmayan insanlar var. Halk toplantılarında bazen kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalıştım. 'Evime iki torba un alın' diyenler bile vardı. Bu duruma hangi yürek dayanır. Iğdır'da herkes kendi seçim müziğini çalıp, kendi düşüncesini dile getiriyor. Kim seçilirse seçilsin, kim gelirse gelsin, yeter ki Iğdır 'a hizmet etsin. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edilsin. 38 yıldır devletimizin hizmetindeyim. 15 yaşında polis kolejine girdiğimde hizmete başladım. Hep devletin içerisinde oldum. Hep ülkemin ve milletime hizmetin derdinde oldum. Başka hiçbir derdim olmadı. Sadece Allah'a kul olmak ve ülkeme hizmet etmek dışında bir derdim olmadı. Sadece verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım ve yaptım. Ben her zaman arkadaşlarıma derim; Bir gün beni bir kapının bekçisi yaparlarsa, ben her zaman o kapıya en iyi şekilde bekçilik yaparım."
Yapılan konuşmanın ardından kurum amirler tarafından Vali Pek'e çeşitli hediyeler verildi.