MANİSA’da, İstanbul Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek vermek amacıyla geçen ağustos ayında eylem yapan 183 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Manisa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunun küçük olması nedeniyle 38’er kişilik gruplar halinde yargılanan sanıkların arasında yer alan Manisa Toplumsal Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Kopal’ın avukatlığını CHP eski milletvekili Şahin Mengü yaptı. “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketine katılma. Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamalarıyla, haklarında altı aydan üç yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların ifadeleri alındı.
Şahin Mengü, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, İstanbul Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek amacıyla Manisa’da düzenlenen ve şiddet içermeyen eylemler dizisi için böyle bir davanın açılmasını insanlık ve hukuk ayıbı olarak nitelendirdiğini söyledi. Mengü, “Eylemlere katılanlar anayasanın ve İnsan Hakları Sözleşmesi’nin kendilerine tanındığı bir hakkı kullanmıştır. Hiç kimse, anayasal ve uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan hakkını kullandığı, bu hakkı kullanırken de şiddet içermeyen eylemlerde bulunduğu için yargılanması gerçekten düşündürücüdür” dedi.
Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de hakim karşısına çıkan sanıklara destek vermek amacıyla Adliye Sarayı bahçesinde bekledi.