SPOR Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup Play off finalinde Yeni Diyarbakırspor'u 1-0 yenerek 25 yıllık 2'nci Lig hasretine son veren Menemen Belediyespor'da coşku bitmiyor.
Konya dönüşü Şehir Stadı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na üstü açık otobüsle giderek Menemenlileri selamlayan yönetici, futbolcu ve teknik adamlar, ilçede karnaval havası estirdi. Taraftarların coşkulu tezahüratına Menemenliler evlerinin balkonlarından ve işyerlerinden eşlik etti. Meşaleler, konfetiler ve havai fişek gösterileriyle renklenen sokaklarda büyük coşku yaşandı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalarda "Büyük Başkan" tezahüratları arasında sahneye gelen Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı Tahir Şahin 1999'da belediye başkanı olduğunda kulübün anahtarlarının kaymakamlığa verildiğini hatırlatarak, "Şampiyonluklar kolay kazanılmadı. Anahtarları kaymakamlıktan alıp, uzun soluklu bir mücadeleden sonra takımı önce 3'üncü Lig'e, sonra da 2'nci Lig'e taşıdık. Tek yürek olarak geldiğimiz bu noktada yeni hedefimiz Menemen Belediyespor'u PTT 1'inci Lig'e çıkarmak. Taraftarın desteği ile bunu da başaracağız" dedi.
SAMA'YA 50 BİN TL
Menemen Belediyespor yönetimi şampiyonluk primini 20'şer bin TL olarak açıklarken, futbolcular primlerden toplanacak 50 bin TL'yi Soma'daki maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerin ailelerine bağışlama kararı aldı. Soma faciası nedeniyle kutlamaları sınırlı tutup, sanatçılı, müzikli eğlence düzenlemeyi düşünmediklerini belirten Belediye Başkanı Tahir Şahin, futbolcuların jestinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Başkan Şahin; "Bu çocukları alnından öpüyorum" diye konuştu.
ÖNCE EMİR SONRA KUPA
Teknek Direktör Taner Taşkın, uzun bir tedavi döneminin ardından geçen sene, evliliğinin 19'uncu yılında baba olurken, Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Geçen sezon Emir'in doğumuyla sevindik, bu yıl da 2'nci Lig'e çıkmanın mutluluğunu yaşadık" diye konuştu. Şahin, "Geçen yıl biz şampiyonluk yolunda ilerlerken, Taner hoca baba olabilmek için tıbbi bir mücadeleye girmişti. O Dönem kendisine, 'Hocam, önce sen evladına kavuş, biz sonra şampiyon olalım' demiştim. Allah ona geçen yıl nur topu gibi bir evlat verdi, ismini Emir koydular. Emir hepimize uğur getirdi. Biz spor kulübünden öte bir aileyiz ve Menemen ailesi olarak şampiyon olmayı başardık" şeklinde konuştu.

CC(YC/AÖ) FOTOĞRAF