Eray ARPAŞİN/İZMİR, () - TBMM'deki torba yasaya tepki gösderen, çalışanlara ödenmeyen Temmuz ayı enflasyon farklarını isteyen Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube üyeleri, yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.
Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, yarım gün iş bırakma eylemi yapıp Konak Eski Sümerbank önünde toplandı. TBMM'de görüşülen torba yasasını protesto eden ve Temmuz ayı enflasyon farklarının yatmadığını belirten BES üyeleri, ellerinde dövizlerle eylem yaptı. Türkiye'nin bir ilki yaşadığını belirten BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen, "Tarihte ilk kez Temmuz ayında kamu emekçilerine zam yok. Kamu emekçilerine 2014 yılı için verilen 123 TL zam, yılın ilk altı ayında enflasyonunun altında kalmasına rağmen enflasyon farkı da yok. Gelir düzeyinin yoksulluk sınırının altında yer aldığı bir süreçte AK Parti iktidarı tahammül sınırlarımızı zorlamaya devam ediyor. Bugün TBMM genel kurulunda görüşülen adı torba içeriği zorba olan yasa ile ülkemiz bir bütün taşeron cumhuriyetine dönüştürülmekte, doğanın talan edilmesinin önü açılmakta, özellişterme uygulamalarının önündeki yargı engelleri ortadan kaltırılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile de Türkiye hızla tek adam rejimine doğru sürüklenmektedir. Kamu hizmetlerinin hızla piyasalaştığı, sosyal devletin yerini, hayırsever devletin aldığı ve toplumun kutuplaştırıldğı bir süreçte, kamu emekçileri olarak sadaka değil, insanca yaşanabilecek bir ücret ve iş güvencesi talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.
'TALEPLERİMİZİ İSTİYORUZ'
AK Parti'nin baskı yasalarına rağmen taleplerini istediklerini belirten BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen, "Kamuda en düşük ücret yoksulluk sınırı rakamı olan 3 bin 772 TL'ye çıkarılmalıdır. 2014 yılı enflasyon farkı verilmeye başlanmalı ve enflasyon hesaplamaları hükümetten bağımsız kurumlarca hesaplanmalı. Eşit işe eşit ücret isterken, ek ödemeler emekliliğe esas aylıklara dahil edilmelidir. Kadrolaşmaya son verilmeli, iş ve meslek danışmanlarının kadroya geçişlerindeki ücret kayıplarının tamamı karşılanmalı. Sendikal faaliyetlerimize yönelik idari ve adli soruşturmalara son verilmeli ve il içi ile il dışı sürgünler geri alınmalı" dedi.

FOTOĞRAFLI