ANTALYA'da, toplu iş sözleşmesinden memur maaşına yansıyan 123 lira artışı protesto eden Türkiye Kamu-Sen Antalya Temsilciliği üyeleri, maaş bordrolarını yakarak eylem yaptı. Protesto gösterisinde davul zurna eşliğinde 'Gemilerde talim var' türküsünü çalan, 'Recep'in sarı liraları' diyerek para şeklinde çikolata dağıtan memurlar, ayakkabı kutusunu da 'memurun kutusu' yaptı.
Antalya'da Türkiye Kamu- Sen Temsilciliği üyeleri, Defterdarlık binası önünde toplanarak toplu iş sözleşmesinden maaşlarına yansıyan 123 liralık zamma tepki gösterdi. Yılın ilk maaşını alan memurlar, zam miktarını protesto etti. Davul, zurna ile 'Gemilerde talim var' türküsünün çalındığı protesto gösterisinde Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme, para şeklindeki çikolataları dağıtarak "Memurlar Recep'in sarı liralarını dağıtıyor" dedi.
Memurların 'Ak değil kapkarasın, başımıza belasın', 'Memurdan çaldılar kutuya koydular' yazılı dövizleri taşıdığı protesto gösterisinde basın açıklamasını yapan Seçme, kamu görevlilerinin Ağustos ayındaki toplu iş sözleşmesinden sonra acı gerçekle yüz yüze kaldıklarını söyledi. Kamu görevlisi ile emeklilerin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını belirten Seçme, "Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış. Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze meyve el yakmaktadır. Buna rağmen memura 2014 yılı için 123 lira, 2015 için de yüzde 3 artı 3 zam yapılması öngörülmüştür" diye konuştu. Bünyamin Seçme, toplu iş sözleşmesinde hükümet ile imza atan Memur-Sen'i de eleştirdi.
Basın açıklamasının ardından memurlar, yılın ilk maaşı için aldıkları bordroyu yaktı. Ayakkabı kutusu üzerine 'memurun kutusu' yazarak tepkilerini gösteren memurlar, kutuya elektrik, su faturası ile maaşlarına yapılan 123 lira zammı temsil eden para koydu.