ANTALYA'da 2014 bütçesini protesto eden kamu çalışanları iş bırakma eylemi yaptı. Hükümete kırmızı kart gösteren memurlar ayakkabı kutusu açtı, 'Payıma düşeni verin olayı kapatalım' mesajı verdi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendika üyesi yaklaşık 2 bin kamu çalışanı, Antalya'da iş bırakma eylemi yaptı. Aydın Kanza Parkı'nda toplanan grup 'İnsanca bir yaşam emekten yana demokratik bütçe için grevdeyiz' pankartı açtı. Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Güllük ve Cumhuriyet caddeleri boyunca yürüdü. Yaklaşık 1 saatlik yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, basın açıklaması yaptı.
'BÜTÇEDEN HAKKIMIZI ALMAYA GELDİK'
Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, "Bugün iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP'nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldik" dedi.
AYAKKABI KUTUSU TALİH KUŞU OLDU
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde yapılan aramalarda ayakkabı kutusu içinde 4.5 milyon dolar bulunması, memurların da gündemindeydi. Bazı eylemciler ayakkabı kutularına 'Payıma düşeni verin olayı kapatalım', 'Yetmediyse boş kutu var' yazarken, bazıları ise kutuları üst üste sıralayıp 'Ayakkabı kutularını bakmadan atmayın' mesajı verdi.
Ayakkabı kutularından kalem ve bozuk para çıkan memurlar, 'Önceden Milli Piyango talih kuşuydu, şimdi ayakkabı kutusu talih kuşu oldu' dedi. Memurlar, davul zurna eşliğinde halay çekerek eylemlerini sürdürdü.