ELAZIĞ'da Türkiye Kamu-Sen üyeleri, memurlara yapılan maaş zammı ile rüşvet ve yolsuzluğu etmek için ayakkabı kutuları içinde maaş bordrolarını yaktı.
Elazığ PTT Meydanı'nda toplanan ve MHP İl Teşkilatı'nda destek verdiği sendika üyesi yaklaşık 100 memur rüşvet ve yolsuzluk ile maaş zamlarını protesto etti. Önce ayakkabı kutuları içine dolar koyan memurlar, daha sonra maaş zammını protesto etmek için de ayakkabı kutuları içine koydukları maaş bordrolarını yaktı. Kamu Sen Elazığ İl Temsilcisi Kerim Eflatun, şöyle dedi:
"İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise, 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5, mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken, maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Bugün, memurlar maaşlarını aldılar. Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı. Çocuk, enişte, baldız, bacanak, kayınpeder demeden; cümbür cemaat, maaile, ülkenin kaynaklarına üşüşülmüşken; ayakkabı kutuları, çelik kasanın yerine geçmişken, memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 179 lira artmışken, 123 lira zamma evet diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?"