MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Sivas Şube Başkanı Ömer Anlı, sendikalarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.
Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 kişilik grup adına basın bildirisini okuyan Memur Sen Şube Başkanı Ömer Anlı, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanının halk oylarıyla seçilecek olmasını, mevcut siyasi iradenin millet egemenliğine ve millet takdirine bağlılığının göstergesi olarak kabul ediyoruz. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olması önemli ancak halkın doğru kişiyi, doğru isimi seçmesi de çok önemli" dedi.
Milletin artık daha özgür daha huzurlu olduğunu belirterek Başbakan'ı Erdoğan'ı işaret eden Anlı, "Yollarımız, havaalanlarımız, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, köprülerimiz her geçen gün artıyor. Hayat kalitemizi sürekli yükseliyor. Çözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağduriyeti sona eriyor. Kesintisiz eğitim yerine 4+4+4 sistemiyle çocuklarımız daha esnek tercihlerde bulunabiliyor. İmam Hatip okulları açıldı, katsayı uygulaması sona erdi. Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var artık. Biz bu gerçekler ışığında, 12'nci cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Memur-Sen olarak, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi olan, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet Başkanına 'One minute' diyebilen, 30 yıl terör estiren örgüte 'Silah bırak' diyebilen Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI