MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu'nun Türkiye'yi hedef alan küresel bir operasyon olduğunu belirterek, Ak Parti'yi destek verip, cemaati eleştirdi.
Yaklaşık 100 sendika üyesinin katıldığı açıklamaya Ak Parti Sivas Belediye Başkanı Adayı Sami Aydın ile Ak Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz da destek verdi. Kent meydanında bir araya gelen grup adına basın bildirisini okuyan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, "Dershanelerin dönüşümü süreciyle başlayıp, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen kolluk operasyonuyla zirve yapan Cemaat-Ak Parti tartışması, gün geçtikçe daha da derinleşmektedir. Gelişmeler, Başbakan üzerinden Türkiye'yi hedef alan küresel operasyonu bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmıştır" dedi.
Açıklamasının devamında Cemaati eleştiren Anlı, "Son günlerde tavır ve tutumları tartışılmaya başlanan Cemaat kanadına düşen görev; kamuoyunda oluşan 'milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını' boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmaktır. Aksi halde cemaatin 2010 refarandumuna verdiği destek, kamuoyu tarafından millet iradesi tesis etme olarak değil, devlet idaresini zimmete geçirmenin stratejik hamlesi olarak görülecektir. Bu çerçevede, hizmetleri ve uluslararası düzeydeki prestijli faaliyetleriyle milletin takdirine mazhar olan cemaat; yabancısı olması gereken siyaset alanında bulunduğu algısı üreten eylem ve söylemlerden, mevcut iktidarı değersizleştirme ve Türkiye'yi yok etme odaklı küresel operasyona destek anlamına gelecek her türlü yaklaşımdan özenle kaçınmalıdır. Cemaat; milletin ortak hedefi olan 'Büyük Türkiye' idealinin hayata geçmesini hızlandıracak şekilde İslam'a hizmeti esas kabul eden asıl alanında millete hizmet etmeyi sürdürmelidir." dedi.